Smaczna wersja kotletów drobiowych nadziewanych pieczarkami,serkiem topionym o smaku pieczarkowym i papryką marynowaną.Pycha!
60 min
Składniki:
4 pojedyncze (małe) filety z kurczaka
4 trójkątne serki topione o smaku pieczarkowym
4 łyżki usmażonych pieczarek z cebulką
1 kawałek marynowanej czerwonej papryki
natka pietruszki
przyprawa do drobiu,sól,pieprz,czosnek granulowany do smaku
2 jajka ,mąka i bułka tarta do panierowania kotletów,olej do smażenia
Kotlety drobiowe nadziewane pieczarkami i serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety umyć,osuszyć,rozbić mięso z każdej strony(nie za cienko,aby mięso się nie podziurawiło).Serki obrać,paprykę pokroić w paseczki,umytą natkę pietruszki drobno posiekać. Każdego kotleta natrzeć przyprawami,na środek każdego nałożyć po 1 łyżce usmażonych(zimnych)pieczarek,po 1 serku topionym,po parę paseczków papryki i po odrobinie natki pietruszki.Zawinąć kotleta z każdej strony , uformować w roladkę.Jajka roztrzepać z solą i pieprzem.Panierować kotlety najpierw obtaczając w mące ,potem w jajku na końcu w bułce tartej.Usmażyć w dość głębokim tłuszczu każdą roladkę z obu stron na ciemno złoty kolor.
Porady
Do roladek można dodać też po 1 łyżce startego żółtego sera.
Komentarze