Kotlety drobiowe nadziewane pieczarkami i serkiem topionym

4.5 (163 ocen)

  • 60 min

Smaczna wersja kotletów drobiowych nadziewanych pieczarkami,serkiem topionym o smaku pieczarkowym i papryką marynowaną.Pycha!

  • 60 min

Składniki:

  • 4 pojedyncze (małe) filety z kurczaka
    4 trójkątne serki topione o smaku pieczarkowym
    4 łyżki usmażonych pieczarek z cebulką
    1 kawałek marynowanej czerwonej papryki
    natka pietruszki
    przyprawa do drobiu,sól,pieprz,czosnek granulowany do smaku
    2 jajka ,mąka i bułka tarta do panierowania kotletów,olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Kotlety drobiowe nadziewane pieczarkami i serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć,osuszyć,rozbić mięso z każdej strony(nie za cienko,aby mięso się nie podziurawiło).Serki obrać,paprykę pokroić w paseczki,umytą natkę pietruszki drobno posiekać. Każdego kotleta natrzeć przyprawami,na środek każdego nałożyć po 1 łyżce usmażonych(zimnych)pieczarek,po 1 serku topionym,po parę paseczków papryki i po odrobinie natki pietruszki.Zawinąć kotleta z każdej strony , uformować w roladkę.Jajka roztrzepać z solą i pieprzem.Panierować kotlety najpierw obtaczając w mące ,potem w jajku na końcu w bułce tartej.Usmażyć w dość głębokim tłuszczu każdą roladkę z obu stron na ciemno złoty kolor.

Porady

Do roladek można dodać też po 1 łyżce startego żółtego sera.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować