Kotleciki jajeczne z groszkiem

4.49 (181 ocen)

  • 30 min

pyszny bezmięsny obiad

  • 30 min

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo,
    1 całe jajko surowe,
    mała kajzerka,
    1/4 cebuli,
    3 łyżki groszku konserwowego,
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
    sól, pieprz,
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.49 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki jajeczne z groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kajzerkę namaczamy w wodzie. Ugotowane jajka obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy odciśniętą bułkę, groszek, jajko, posiekaną drobno cebulę oraz przyprawy. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej, smażymy z obu stron na złoto.

Porady

podajemy z do wyboru: z ryżem, chlebem, ziemniakami oraz ulubioną surówką

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek konserwowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować