KOTLECIKI CHILI Z MIĘSEM MIELONYM

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne kotleciki do obiadu, tym razem na ostro...z chili i mięsem mielonym. Smakują znakomicie! Są proste i szybkie w wykonaniu, a zwykły obiad zamieniają coś pysznego i niezwykłego

  • 30 min

Składniki:

  • 3 jajka
    4 łyżki mąki pszennej
    300 g mięsa mielonego z indyka
    1 cebula
    1 papryczka chili
    100 g sera żółtego
    1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotleciki chili z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Papryczkę chili myjemy, osuszamy, usuwamy nasionka i bardzo drobno kroimy.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę z papryczką chili. Smażymy do zeszklenia i dodajemy mięso mielone. Przyprawiamy pieprzem i solą. Smażymy do momentu aż mięso nie będzie surowe. Odcedzamy z tłuszczu i studzimy.
  • 3. Do miski wbijamy jajka i rozbełtujemy je. Dodajemy mąkę i mieszamy dokładnie, aby nie pozostały grudki. Następnie dodajemy podsmażone mięso mielone z cebulą i chili oraz starty na tarce o grubych oczkach żółty ser. Przyprawiamy papryką słodką mieloną, ziołami prowansalskimi, pieprzem oraz solą. Mieszamy.
  • 4. Smażymy na rozgrzanym oleju z obydwu stron na złocisty kolor. Usmażone kotleciki układamy na papierowym ręczniku, aby wchłonął nadmiar tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować