Koreczki śledziowe

4.5 (2 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybka i smaczna przekąska imprezowa i nie tylko sprawdzi się również na święta czy spotkania rodzinne.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Słoik filetów śledziowych z cebulką w oleju
    3 jajka ugotowane na twardo
    3 ogórki kiszone
    Majonez
    Natka pietruszki


    Wykałaczki
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Sledzie marynowane

Koreczki śledziowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety śledziowe osącz na sicie.
    Jajka ugotuj na twardo ostudź i obierz
    Jajka i ogórki pokrój w ósemki.
    Natkę pietruszki pokrój.
    Filety śledziowe połóż na desce każdy posmaruj majonezem połóż troszkę cebuli ósemkę ogórka i jajka, delikatnie zwiń i zepnij wykałaczką, na wierzch położ kleksa majonezu i posyp natką pietruszki.

Porady

Jeśli chcesz koreczki możesz zamiast pietruszką posypać szczypiorkiem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filety rybne

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować