Rolmopsy - koreczki śledziowe

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zawijane filety śledziowe z cebulką, ogórkiem kiszonym, marchewką, podane z dipem chrzanowo -koperkowym.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 filetów śledziowych,
    średniej wielkości ogórek kiszony,
    kawałek cebuli,
    ok 6 cm kawałek ugotowanej marchewki,
    kolorowy pieprz

    3 łyżki jogurtu naturalnego,
    łyżeczka ostrego chrzanu (ze słoiczka),
    2 łyżki posiekanego koperku.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Koreczki Przekąski

Rolmopsy - koreczki śledziowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety należy wcześniej wymoczyć w zimnej wodzie.
    Ogórka i marchewkę kroimy w słupki, cebulę w piórka.
    Układamy na filetach śledziowych.
    Zwijamy w roladkę, przekłuwamy w dwóch miejscach wykałaczką, aby się dobrze trzymały, kroimy na pół.

    Jogurt mieszamy z chrzanem i koperkiem. Przekładamy do małej miseczki.
    Przed podaniem posypujemy śledzie świeżo mielonym kolorowym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować