Kopytka z warzywami i mozzarellą

4 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Świetny sposób na wykorzystanie klusek - kopytek czy śląskich. Zapieczone z warzywami i serem mozzarella są nietypowym, ale przepysznym daniem.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kopytka (lub śląskie) ugotowane - 400g
    Olej - 1 łyżka
    Cebula - 2 szt
    Czosnek - 2 ząbki
    Papryka żółta - 2szt
    Por - 1/2 szt
    Kukurydza konserwowa - 2 łyżki
    Seler naciowy - 2 łodygi
    Brokuł - 1/2 szt
    Pomidory suszone płatki - 1 garść
    Przyprawy:
    pieprz, sól, pieprz ziołowy, papryka słodka, papryka ostra, chilli
    Mozzarella - 1 szt (125g)
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Kopytka z warzywami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Danie najlepiej wykonać w garnku lub na patelni przeznaczonej do piekarnika.

    Brokuła dzielimy na różyczki. Pozostałe warzywa kroimy dowolnie.
    Na oleju smażymy cebulę przez 2-3 minuty, dodajemy czosnek a po kolejnych dwóch minutach pozostałe warzywa i przyprawy. Pod przykryciem, na średnim ogniu smażymy kilka minut, aż brokuł będzie lekko miękki.
    Dodajemy kopytka i smażymy jeszcze minutę.
    Zdejmujemy z ognia i posypujemy całość kawałkami sera mozzarella. Zapiekamy w 180 stopniach z termoobiegiem lub grillem, aż ser się roztopi - wystarczy 8-10 minut.
    Podajemy od razu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa Mozzarella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować