Polędwiczka z warzywami zapiekana pod mozzarellą

4.5 (140 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne i proste danie, z ogólnodostępnych składników. Tak przygotowane polędwiczki najczęściej podaję z ryżem.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • polędwiczka wieprzowa 400g
    4 ogórki konserwowe
    1 duży pomidor
    1 cebula
    300 g mozzarelli
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki musztardy
    sól, pieprz
    posiekany koperek do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Polędwiczka z warzywami zapiekana pod mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyj, osusz, pokrój w dość grube plastry i lekko rozgnieć dłonią. Przypraw solą i pieprzem z obu stron. Majonez wymieszaj z musztardą i posmaruj każdy plaster mięsa.
  • 2. Cebulę, pomidor i ogórki pokrój w plastry i dowolnie poukładaj na polędwiczkach. Wierzch posyp startą mozzarellą. Tak przygotowane polędwiczki zapiekaj ok.25-30 minut w 180 st. Podawaj na ciepło np.z ryżem obficie posypane koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Mozzarella Polędwica wieprzowa Ogórek

Notka redakcyjna

NOTKA REDAKCYJNA

Przefiltrowana woda to niezwykle potrzebny składnik do przygotowania pysznych dań. W ten prosty sposób można często polepszyć smak potraw. Dla naszych czytelników mamy 10 % kod rabatowy. W sklepie Aquaphor należy wpisać kod: burda10. Dotyczy produktów nieobjętych promocją.

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować