Roladki schabowe z marchewką i kapustą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zamiast tradycyjnych schabowych polecam roladki nadziane kapustą i marchewką. Świetnie komponują się z ziemniakami i sosem pomidorowym :)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 plastry schabu
    1 duża marchewka
    3 liście kapusty pekińskiej
    1 puszka pomidorów krojonych
    pół cebuli
    bazylia mielona
    sól, pieprz
    łyżeczka cukru
    mąka do panierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki schabowe z marchewką i kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbić na dość cienkie plastry. Z obu stron oprószyć solą i pieprzem.  Marchewkę oczyścić, ugotować na pół miękko, podzielić na trzy części. Liście kapusty sparzyć. Kawałek marchewki owinąć w liściu kapusty, ułożyć na plastrze schabu i zwinąć w roladkę. Każdą roladkę panierować w mące i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Zdjąć z patelni.
  • 2. Na patelni rozgrzać dwie łyżki oleju i zeszklić posiekaną cebulę. Dołożyć pokrojone pomidory, sól, pieprz, cukier i bazylię. Zalać dwiema szklankami wody, wymieszać, dołożyć roladki. Zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem ok.20 minut, od czasu do czasu mieszając i przewracając roladki. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować