Roladki schabowe z marchewką i kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso rozbić na dość cienkie plastry. Z obu stron oprószyć solą i pieprzem. Marchewkę oczyścić, ugotować na pół miękko, podzielić na trzy części. Liście kapusty sparzyć. Kawałek marchewki owinąć w liściu kapusty, ułożyć na plastrze schabu i zwinąć w roladkę. Każdą roladkę panierować w mące i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Zdjąć z patelni.
2.Na patelni rozgrzać dwie łyżki oleju i zeszklić posiekaną cebulę. Dołożyć pokrojone pomidory, sól, pieprz, cukier i bazylię. Zalać dwiema szklankami wody, wymieszać, dołożyć roladki. Zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem ok.20 minut, od czasu do czasu mieszając i przewracając roladki. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Komentarze