Roladki schabowe z marchewką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

roladki ze schabu z duszoną marchewką

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    po 1 marchewce na roladkę
    cebula
    mała śmietana 18%
    bułka tarta
    jajko
    tłuszcz do smażenia
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki schabowe z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dusimy na 2 łyżkach oleju. Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę. Wsypujemy do marchewki i dusimy ok. 10 min
  • 2. Podlewamy niewielką ilością wody. Doprawiamy pieprzem. Dokładnie mieszamy i dusimy do miękkości. Wlewamy śmietanę, mieszamy i odparowujemy. Lekko studzimy.
  • 3. Schab rozbijamy. Oprószamy solą. Nakładamy po porcji marchewkowej masy i zwijamy.
  • 4. Roladki obtaczamy w rozkłóconym jajku, a następnie w bułce. Smażymy na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować