Kopertki z Indyka

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 7 osób
  • Średni

Koperty polecam szczególnie na imprezy, święta, ponieważ bardzo są dobre a warto gości zaskoczyć.

  • 45 min
  • Dla 7 osób
  • Średni

Składniki:

  • • ½ kg piersi z indyka
    • 15 dag sera żółtego w plastrach
    • 1 opakowanie sera topionego Hochland
    • 15 dag szynki w plastrach
    • Sól
    • Bułka tarta do panierki
    • 3 jajka
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kopertki z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Indyk 1. 1. Piersi kroimy na plastry, rozbijamy leciutko, solimy.
    2. Na każdy kawałek rozsmarowujemy po trochę serka topionego, następnie przykrywamy szynką, szynkę serem żółtym i składamy w kopertkę.
    3. Białko oddzielamy od żółtka.
    4. Białko ubijamy mikserem.
    5. Żółtko na talerzu roztrzepać widelcem.
    6. Trochę bułki wysypać na talerz.
    7. Kopertki moczymy w żółtku, nakładamy białko i posypujemy bułką tartą.
    8. Gotowe kopertki smażymy na patelni na rozgrzanym olej z obydwu stron.
    9. Potrawa Gotowa – Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować