Kopertki z Indyka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Rozpływające się w ustach roladki z Indyka, nadziewane farszem pieczarkowym. Poznaj mój przepis krok po kroku a zobaczysz jak szybko osiągniesz wyśmienite danie obiadowe dla całej rodziny. Daj się zaskoczyć tą wyjątkową recepturą.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg fileta z indyka
    • 1 cebula
    • 30 dag pieczarek
    • 1 łyżka ketchupu
    • 1 łyżka musztardy
    • Olej do smażenia
    • 10 dag sera żółtego w plastrach
    • 2 jajka
    • Bułka tarta do panierki
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Kopertki z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam, Doprawiam pieprzem oraz solą.
    Cebulę obieram, drobno kroje i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, drobno pokrojone pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą i dodaję ketchup oraz musztardę.
    Na każdym plastrze mięsa układam połowę plastra żółtego sera i po łyżce farszu z pieczarek.
  • kopertki 2. Mięso zwijam w kopertki, panieruję w bułce tartej, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
    Kopertki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • kopertki 3. Gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować