Rozpływające się w ustach roladki z Indyka, nadziewane farszem pieczarkowym. Poznaj mój przepis krok po kroku a zobaczysz jak szybko osiągniesz wyśmienite danie obiadowe dla całej rodziny. Daj się zaskoczyć tą wyjątkową recepturą.
30 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
• 1 kg fileta z indyka
• 1 cebula
• 30 dag pieczarek
• 1 łyżka ketchupu
• 1 łyżka musztardy
• Olej do smażenia
• 10 dag sera żółtego w plastrach
• 2 jajka
• Bułka tarta do panierki
• Sól
• Pieprz
Kopertki z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam, Doprawiam pieprzem oraz solą.
Cebulę obieram, drobno kroje i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, drobno pokrojone pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą i dodaję ketchup oraz musztardę.
Na każdym plastrze mięsa układam połowę plastra żółtego sera i po łyżce farszu z pieczarek.
2.Mięso zwijam w kopertki, panieruję w bułce tartej, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
Kopertki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Komentarze