Soczyste kotlety z indyka z dodatkiem serka topionego aż rozpływają się w ustach.
30 min
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
• 1 kg fileta z indyka
• 2 serki topione ze szczypiorkiem
• 10 dag sera żółtego w plastrach
• 10 dag szynki sopockiej
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka całe
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
Kopertki z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroimy w plastry, rozbijamy doprawiamy solą oraz pieprzem.
Każdy kawałek mięsa smarujemy cienko serkiem topionym.
2.Na serku topionym układamy szynkę oraz ser żółty.
3.Składamy mięso w kopertki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym jajku i ponownie w bułce tartej.
Kopertki smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju
Komentarze