Kopertki z Indyka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Soczyste kotlety z indyka z dodatkiem serka topionego aż rozpływają się w ustach.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg fileta z indyka
    • 2 serki topione ze szczypiorkiem
    • 10 dag sera żółtego w plastrach
    • 10 dag szynki sopockiej
    • Bułka tarta do panierki
    • 2 jajka całe
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kopertki z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • serek 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy doprawiamy solą oraz pieprzem.
    Każdy kawałek mięsa smarujemy cienko serkiem topionym.
  • ser 2. Na serku topionym układamy szynkę oraz ser żółty.
  • kotlety 3. Składamy mięso w kopertki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym jajku i ponownie w bułce tartej.
    Kopertki smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju
  • kotlety 4. Kotlety gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Karnawał Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować