Kopertki z indyka

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jeśli szukasz oryginalnego przepisu na kopertki to dobrze trafiłaś, koniecznie przygotuj je według tego sprawdzonego przepisu.
Pyszne kopertki z dodatkiem rukoli i warzyw, idealne danie, żeby przygotować na niedzielny obiad.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg fileta z indyka
    • 6 pasków papryki konserwowej
    • 6 plastrów żółtego sera
    • 20 listków Rukoli
    • Mąka pszenna do panierki
    • Bułka tarta do panierki
    • 2 jajka całe
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Kopertki z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. 1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
    2. Na każdym kawałku mięsa układam plasterek żółtego sera, pasek papryki konserwowej, kilka listków Rukoli.
  • kopertki 2. 3. Mięso zwijam w kopertki, panieruję w mące pszennej, w jajka roztrzepanych widelcem, następnie w bułce tartej.
    4. Kopertki smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • kopertki 3. 5. Gotowe, podaję z ulubioną surówką oraz ziemniakami.
    6. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z indyka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować