Słodkie truskawki,aromat wanilii,wyczuwana nuta cytryny oraz chrupiąca cukinia. To właśnie te smaki i zapachy wyczuwam gdy otwieram słoik z tymi konfiturami.
30 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
0,5 kg. truskawek
0,5 kg. cukinii bez skóry i ziaren
otarta skórka i sok z 1 cytryny
cukier waniliowy
3 szkl. cukru
1 opakowanie Konfiturex
Konfitura z truskawek i cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Truskawki obieram z szypułek, cukinię kroję w drobną kostkę. Truskawki blenduję blenderem, dodaję cukinię, Konfiturex, otartą skórkę i sok z cytryny, cukier waniliowy i mieszam. Doprowadzam do zagotowania, dosypuję cukier. Mieszam i gotuję 3 minuty. Gorące nalewam do słoików, słoiki odwracam do góry dnem.
Komentarze