Konfitura z truskawek i cukinii

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Słodkie truskawki,aromat wanilii,wyczuwana nuta cytryny oraz chrupiąca cukinia. To właśnie te smaki i zapachy wyczuwam gdy otwieram słoik z tymi konfiturami.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg. truskawek
    0,5 kg. cukinii bez skóry i ziaren
    otarta skórka i sok z 1 cytryny
    cukier waniliowy
    3 szkl. cukru
    1 opakowanie Konfiturex
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Konfitury

Konfitura z truskawek i cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Konfitura z truskawek i cukini 1. Truskawki obieram z szypułek, cukinię kroję w drobną kostkę. Truskawki blenduję blenderem, dodaję cukinię, Konfiturex, otartą skórkę i sok z cytryny, cukier waniliowy i mieszam. Doprowadzam do zagotowania, dosypuję cukier. Mieszam i gotuję 3 minuty. Gorące nalewam do słoików, słoiki odwracam do góry dnem.

Porady

Wspaniały dodatek do placków i naleśników.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować