Konfitura z truskawek i rabarbaru

  • wyświetlono: 3046 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Pyszna na kanapki jak również do deserów.

joanna30

Składniki

3 długie laski rabarbaru
1 kg truskawek
3 szkl cukru
2 żelfixy każdy na 1kg owoców

Sposób przygotowania przepisu:

Konfitura z truskawek i rabarbaru

  • 1. Rabarbar umyć, obrać i pokroić w niewielkie kawałki. Wrzucić do rondla, zasypać 1 szkl cukru, wymieszać i odstawić na pół godziny aby puścił sok. Podgrzewać, od czasu do czasu mieszając aż zmięknie.
    Truskawki umyć, obrać i rozgnieść tłuczkiem, dosypać żelfixy i dokładnie wymieszać.
    Do rabarbaru dodać truskawki, wsypać resztę cukru, doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze kilka minut. Gorący dżem przekładać do słoiczków. Po zakręceniu stawiać do góry dnem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaslodkie_zyciedania_dla_urodysezonowe_przysmakimama_mnie_nauczylalatoTruskawkiRabarbardżemkonfitura

Komentarze

Podobne przepisy

MIODOWA KONFITURA Z RABARBARU:)

Dodane przez: Barbara Ornat

MIODOWA KONFITURA Z RABARBARU Z WÓDKĄ

Konfiturę polecam z naleśnkami...

Konfitura z truskawek i cukini

Dodane przez: Jola1977-1977

Konfitura z truskawek i cukinii

Słodkie truskawki,aromat wanilii,wyczuwana...

Konfitura

Dodane przez: Jola1977-1977

Konfitura z truskawek i moreli

Truskawki i morele to dobry duet....

Konfitura z dyni i moreli

Dodane przez: Paulina Nosek

Konfitura z dyni i moreli

Delikatnie korzenna, słodka, zdrowa...

Truskawki z imbirem i rabarberem

Dodane przez: Jola1977-1977

Truskawki z rabarbarem i imbirem

Truskawki, rabarbar i imbir to...

Konfitura z węgierek i cynamonu

Dodane przez: Paulina Nosek

Konfitura z węgierek i cynamonu

Wspaniała, klasyczna konfitura,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE