Konfitura z truskawek, mięty imbiru

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smak lata zamknięty w słoikach, to na pewno truskawki i mięta. Lubie to orzeżwienie. Imbir dodaje uroku i smaku.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg truskawek
    garść listków mięty
    2 cm. imbiru
    sok z 1 cytryny
    3 szkl. cukru
    1 żelfix
    cukier waniliowy
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Konfitury

Konfitura z truskawek, mięty imbiru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Konfitura 1. Truskawki obieram z szypułek, myje i rozgniatam. Łączę ze startym imbirem. Dodaję żelfix, mieszam i prowadzę do zagotowania. Dodaję cukier, cukier waniliowy, sok z cytryny i gotuję 3 minuty. Dodaję posiekaną miętę, mieszam i nakładam o słoików. Odwracam do góry dnem.

Porady

Z podanej porcji jest 6 słoików po 250 mililitrów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Imbir Mięta Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować