Konfitura z agrestu

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Słodko kwaśna konfitura z agrestu. Wspaniały smak zamknięty w słoiku, przyda się do naleśników i placków.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg. agrestu
    1 Konfiturex 2:1
    2 szkl. cukru
    sok z 1 cytryny
    4 słoiki po 250 ml.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Konfitury

Konfitura z agrestu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Konfitura z agrestu 1. Agrest obieram z szypułek i ogonków, lekko rozgniatam, mieszam z Konfiturexem, doprowadzam do zagotowania. Dodaje cukier, sok, mieszam i gotuję 5 minut. Nakładam do słoików , zakręcam, odwracam do góry dnem. Gdy ostygną wynoszę do spiżarni.

Porady

Owoce warzę dopiero po obraniu z szypułek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Agrest

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować