Sok z agrestu na zimę

4.43 (176 ocen)

W tym roku postanowiłam zachowac smak agrestu na zimę. Sok jest bardzo pyszny i szybko znika:-))

Składniki:

  • 500 g agrestu
    250 g cukru
    1 i 1/3 szkl wody
Wystaw ocenę:

4.43 (176 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Sok

Sok z agrestu na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Agrest umyj, pozbądź się czarnych ogonków.
  • 2. Agrest wrzuc do garnka zalej wodą. Gotuj do momentu aż owoce będą miękkie.
  • 3. sito ułóz na garnku, Na sito połóż gazę, wlej do sita owoce z wodą. Przetrzyj łyżką by wydobyc jak najwięcej soku. Ostudź
  • 4. Do soku dodaj cukier, gotuj od czasu do czasu mieszając, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 1 minute cały czas mieszając.
  • 5. Przelej gorące do wyparzonych słoików, zakręc. Gorące słoiki otul ręcznikiem na 20 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Agrest Soki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować