Kompot owocowo wczesnoletni

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wspaniały smak i aromat, dobrze schłodzony pokrzepi każdego

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2,5 l wody
    0,5 kg truskawek
    0,5 kg czarnych porzeczek
    0,5 kg czerwonych porzeczek
    0,5 kg wiśni
    5 gałązek mięty
    2 cm imbiru
    miód do słodzenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje Kompot

Kompot owocowo wczesnoletni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kompot wczesno letni 1. Owoce obieram z szypułek, dodaję starty na tarce imbir, zalewam wodą, . Gotuje ok.15 minut. Po tym czasie wyłączam palnik, wkładam gałązki mięty i pozostawiam na 5 minut. Kompot nalewam w szklaneczki i osładzam miodem. Ja piję bez słodzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować