Kompot z brzoskwiń

  • wyświetlono: 5686 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Kompot z brzoskwiń na zimę.

logo
  • 10 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

brzoskwinie 6 szt.
cukier 4 łyżki
woda przegotowana 600 ml

Sposób przygotowania przepisu:

Kompot z brzoskwiń

  • 1. Brzoskwinie myjemy, przecinamy na połówki, wyjmujemy pestki. Połowki brzoskwiń wkładamy do 2 litrowego, wyparzonego słoja. Zalewamy zrobionym z cukru i wody syropem, owoce powinny być całkowicie zalane syropem. Zakręcamy słoik i pasteryzujemy w 100 stopniach Celsjusza 15 minut. Po wyjęciu słoika z wody sprawdzamy zamknięcie słoika. Studzimy i ostudzony słój wynosimy do piwnicy.

    Smacznego!!!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

przetwory_z_ fiskarskompot_z_brzoskwini

Komentarze

Podobne przepisy

Kompot z wiśni

Dodane przez: kamilab

Kompot z wiśni

Smaczny kompot na zimę.

Kompot z wiśni.

Dodane przez: weronika63

Kompot z wiśni

Kompot z wiśni na zimę.

image-1ri78mo

Dodane przez: Apetyczna babeczka

Kompot truskawkowy z agrestem

W moim rodzinnym domu kompoty z...

Dżem z jabłek i brzoskwiń

Dodane przez: RedakcjaPP

Dżem z jabłek i brzoskwiń

Jestem emerytowanym nauczycielem,...

image-0x2qb7m

Dodane przez: xamelka1

Kompot z gruszek

Kompot z gruszek to mój smak z...

Kompot z czarnej porzeczki.

Dodane przez: weronika63

Kompot z czarnej porzeczki

Kompot z czarnej porzeczki na zimę.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE