Kompot śliwkowy

4.84 (195 ocen)

  • 60 min

Pyszny, kwaskowy i orzeźwiający, nic lepiej nie schłodzi jak lekko kwaśny zimny kompot ze śliwek.

  • 60 min

Składniki:

  • Na 3 litry kompotu (już po odcedzeniu)
    1 kg śliwek (ja miałam fioletowe mirabelki)
    4 łyżki cukru
    sok z 1/2 cytryny
Wystaw ocenę:

4.84 (195 ocen)

Zobacz również:

Napoje Kompot

Kompot śliwkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śliwki umyć i wypestkować, przekroić na pół, Wrzucić do garnka o pojemności 4 l, zalać do pełna wodą, dodać cukier i sok z cytryny. Gotować ok 40 min. Podawać schłodzony. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mirabelki Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować