Kolorowe szaszłyki z grilla

4.5 (149 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Szaszłyki są moim ulubionym daniem z grilla, są smaczne i szybko się je przyrządza, Marynata miodowo-musztardowej sprawia że jest mięso jest kruche i delikatne.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 polędwiczka wieprzowa

    300 gram boczku chudego surowego

    1-2 duża cebule

    1 czerwona papryka

    1 żółta papryka

    1 zielona papryka

    Marynata :

    2 łyżki musztardy

    1 łyżka miodu

    1 łyżka przyprawy do szaszłyków

    0,5 łyżeczki ostrej papryki

    sól do smaku

    1/4 szklanki oleju

    Dodatkowo:

    wykałaczki długie
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Szaszłyki Grill

Kolorowe szaszłyki z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1gx58yl 1. Polędwiczkę kroimy w grubsze plastry. Boczek kroimy w grubszą kostkę średnicy 4 cm. Składniki marynaty łączymy ze sobą, dodajemy mięso, dokładnie mieszamy, przykrywamy i na noc wstawiamy do lodówki. Paprykę i cebulę kroimy na kawałki średnicy 4 cm. Wykałaczki moczymy w wodzie, żeby się nie paliły na grillu. Nadziewamy mięso na przemian z cebulą i papryką. Grillujemy do miękkości mięsa, co jakiś czas obracając aby szaszłyki się nie spaliły.

Porady

Szaszłyki można usmażyć na patelni grillowej lub upiec w piekarniku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować