Kolorowa sałatka wielowarzywna ze słoika

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

W jednym słoiku zmieszało się wiele warzyw - kapusta , papryka, marchewka , ogórki i cebula , połączyło ciekawą w smaku marynatą , i wyszła całkiem ciekawa sałatka , którą w zimę z chęcią podam do obiadu :)

  • 50 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg. papryki
    1 kg. kapusty białej
    1 kg. cebuli
    1 kg. marchewki
    1,5 kg . ogórków gruntowych
    1/2 szklanki cukru
    1/2 szklanki octu
    1/2 szklanki oleju
    2 łyżki soli
    1 łyżeczka pieprzu
    Dodatkowo:
    słoiki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory

Kolorowa sałatka wielowarzywna ze słoika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kolorowa sałatka wielowarzywna ze słika 1. Kapustę drobno siekam , paprykę pozbawiam gniazd nasiennych i kroję w paseczki , ogórki kroję w plasterki , marchewkę trę na tarce o dużych oczkach , cebulę kroję w pół plasterki . Całość umieszczam w jednej misce , posypuję solą , cukrem i pieprzem , polewam olejem i octem , mieszam . Sałatkę odstawiam na 4 - 5 godzin , co jakiś czas sałatkę mieszam - by warzywa puściły jak najwięcej soku . Sałatkę nakładam do słoików , zalewam powstałym sokiem , zakręcam , umieszczam w garnku ze ściereczką i wodą- do 3/4 wysokości słoików , gotuję ok. 15 minut , wystawiam do góry dnem , pozostawiam do wystudzenia .

Porady

Ja sałatkę kładę do różnych słoików , bo otwieram słoik w zależności od liczby jedzących . Słoiki gotuję dzieląc na duże i małe . Małe gotuję 15 minut , duże 20 minut .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować