Sałatka ze słoika

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

pomysł na lunch do pracy

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl ugotowanej kaszy quinoa (u mnie czerwona,może być dowolna)
    1 mała marchew
    1 avocado
    1/2 puszki cieciorki
    1/2 ogórka świeżego
    garść kiełków rzodkiewki
    2 jajka ugotowane na miękko
    2-3 pomidory suszone
    1 łyżeczka posiekanego koperku lub świeżej bazylii
    dressing:
    2 łyżki oliwy z suszonych pomidorów
    2 łyżki octu
    szczypta soli i pieprzu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ze słoika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę ścieramy na tarce. Avocado kroimy w grubą kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny. Ogórka kroimy w kostkę.
    Pomidory suszone siekamy drobno, mieszamy z posiekanym koperkiem lub bazylią oraz cieciorką.
    Na dno słoika wkładamy warstwę marchewki, następnie ugotowanej kaszy, potem cieciorkę z pomidorami. Kolejną warstwę robimy z ogórka, avocado i kiełków rzodkiewki. Całość polewamy dressingiem. (mieszamy oliwę, ocet oraz sól i pieprz).
    Sałatkę podajemy z ugotowanym na miękko jajkiem na wierzchu.
    W pracy można zawartość takiego słoika przełożyć do miseczki, wymieszać, dodać jajko na miękko.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Ciecierzyca Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować