Pączusie kokosowe

0 (0 ocen)

  • 40 min

Nie wiem jak to się dzieje, ale te kuleczki znikają w mgnieniu oka :) Są pyszne.

  • 40 min

Składniki:

  • 25 dag mąki
    kostka twarogu
    2 żółtka
    3/4 szklanki gęstej, kwaśnej śmietany
    2 łyżki cukru
    łyżka cukru waniliowego
    łyżeczka sody
    2 łyżki wiórek kokosowych
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pączki

Pączusie kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg mielę w maszynce. Mąkę mieszam z sodą. Do twarogu dodaję żółtka i cukry oraz mąkę. Na koniec dodaję śmietanę i wiórki. Masa powinna być gęsta. Łyżeczką nabieram porcję ciasta i rękami formuję małe kuleczki . Odkładam na deseczkę podsypaną mąką. Smażę je w głebokim oleju. Odsączam nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Pączki posypuję pudrem.

Porady

W zależności od konsystencji twarogu może zajść potrzeba by dosypać nieco mniej lub więcej mąki. Można dolać odrobinkę spirytusu, by pączki chłonęły mniej tłuszczu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować