Kokardki z tuńczykiem w śmietanie

5 (4 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo szybkie w przygotowaniu danie , niedrogie , z dostępnych składników , doskonałe na każdy dzień .... :)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g makaronu - u mnie kokardki
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym - 170 g
    4 łyżki kukurydzy konserwowej
    1/2 obranej cebuli
    2 obrane ząbki czosnku
    1/2 szklanki śmietany - u mnie ukwaszona 15 %
    2 łyżki posiekanej zieleniny
    1 szczypta przyprawy harissa
    sól i pieprz do smaku
    2-3 łyżki oleju
    Dodatkowo:
    osolony wrzątek
    pomidorki mini - opcjonalnie
Wystaw ocenę:

5 (4 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Kokardki z tuńczykiem w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kokardki z tuńczykiem w śmietanie 1. Na oleju szklę pokrojona w kostkę cebulę , dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek , podsmażam , dodaję tuńczyka , podsmażam . Dodaję kukurydzę oraz śmietanę , doprawiam harissą , solą i pieprzem , mieszam , podsmażam .
  • Kokardki z tuńczykiem w śmietanie 2. Makaron gotuję al dente w osolonej wodzie - 4-5 minut , podaję z przygotowanym tuńczykiem pomidorkami , osypany zieleniną :)

Porady

Do sosu możemy użyć inny makaron :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować