Kociołek kawalera

4.5 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zupa ma niesamowity smak – istna rozkosz dla podniebienia.

Składniki:

  • ● 50 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
    ● 50 dag cebuli
    ● 50 dag pieczarek
    ● 2 duże kostki serka topionego
    ● kostka rosołowa
    ● 3 liście laurowe
    ● 5 ziaren ziela angielskiego
    ● szczypta czarnego pieprzu
    ● olej do smażenia
    ● natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kociołek kawalera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyszczamy
    i kroimy w plastry. Smażymy
    na niewielkiej ilości oleju, ażsię zrumienią. Cebule obieramy
    i kroimy w piórka. Podsmażamy
    na oleju na złoty
    kolor. Na drugiej patelni rozgrzewamy
    olej. Mięso najpierw
    krótko podsmażamy,
    a następnie dusimy.
  • 2. Do garnka wlewamy 2 litry
    wody. Dodajemy kostkę, pieczarki,
    cebulę i mięso. Gotujemy
    ok. 15 minut na małym
    ogniu. Dodajemy liście laurowe
    i ziele angielskie.
  • 3. Serki rozgniatamy widelcem.
    Mieszamy z 250 ml wrzącej
    wody, aż powstanie jednolita
    masa. Mieszając, wlewamy
    do zupy. Gotujemy na małym
    ogniu jeszcze ok. 5 minut.
    Przed podaniem posypujemy
    posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować