Knysze z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Drożdże rozetrzeć z cukrem,przesiać do nich mąkę,wlać mleko,wbić jajka,dokładnie wyrobić,pod koniec wyrabiania dodać roztopione masło i sól,ciasto odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
2.Pieczarki oczyścić,drobno pokroić i wrzucić na rozgrzany olej i smażyć do miękkości,pod koniec smażenia dodać posiekana cebulę i doprawić do smaku solą i pieprzem.
3.Wyrośnięte ciasto wyrobić jeszcze raz i rozwałkować na placek o grubości 1 cm,szklanką wykrawać krążki,na każdy nałożyć nadzienie sklejać jak pierogi i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,pozostawić na 20 minut do wyrośnięcia,a następnie wstawić na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C.
Komentarze