Kluski śląskie w mojej wersji

5 (149 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Jest kilka sposobów i przepisów na kluski śląskie .Ja chciałam sie podzielic moim przepisem, a mam ich kilka;)

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków ,mąka ziemniaczana ,sól.
Wystaw ocenę:

5 (149 ocen)

Zobacz również:

Kluski

Kluski śląskie w mojej wersji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy ,płuczemy i gotujemy ,po ugotowaniu odlewamy wode i zostawiamy.Nastepnie ziemniaczki przeciskamy przez praske i lekko przestudzamy ,dodajemy soli do smaku ,ziemniaczki równamy i ciasto dzielimy a 4cześci, jedną cześc wyciągamy i kładziemy na reszcie ziemniaczków a w puste miejsce wsypujemy mąke ziemniaczanną .Dokładnie ciasto wyrobiamy dolewając 1/2 szklanki odlanej wody z gotowanych ziemniaczków .Dobrze wyrabiamy ciasto i formujemy kluski .

Porady

Kluski są bardzo pulchniutkie i pyszne.Smacznego.60 minut to z gotowaniem ziemniaków.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować