Kluski pszenne łyżką kładzione z wątróbką drobiową

3.67 (3 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dziś podam państwu przepis na szybkie danie obiadowe gotowe w niespełna dwadzieścia minut

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki na kluski :

    3,5 szklanki mąki pszennej,
    0,5 łyżeczki soli drobnej,
    2 szklanki przegotowanej zimnej wody
    wątróbka :

    4 małe cebulki rodzinna,
    0,5 kilograma wątróbki drobiowej,
    50 g smalcu wieprzowego
Wystaw ocenę:

3.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Kluski

Kluski pszenne łyżką kładzione z wątróbką drobiową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • obiad 1. Do garnka wlać wodę nie soląc jej zagotować zdjąć z ognia i przełożyć do niej całą wątróbkę mieszając zaparzyć przez minutę do dwóch minut, przelać na durszlak aby ociekła z wody
  • obiad 2. Do miski wsypać mąkę i sól oraz wlać wodę i wszystko wymieszać do połączenia się składników
  • obiad 3. Na patelnię dodać smalec lub olej rozgrzać a następnie dodać cebulę pokrojona dowolnie lekko ją podsmażając, po podsmażeniu przełożyć wątróbkę i na małym ogniu smażyć przez 3 - 4 minuty na koniec posolić lub wsypać przyprawę uniwersalną według smaku
  • obiad 4. Na gotującą się wodę wkładać niewielkie kawałki ciasta nabierając je łyżką i od czasu wypłynięcia gotować na wolnym ogniu przez dwie minuty
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować