Kluski pszenne łyżką kładzione z wątróbką drobiową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka wlać wodę nie soląc jej zagotować zdjąć z ognia i przełożyć do niej całą wątróbkę mieszając zaparzyć przez minutę do dwóch minut, przelać na durszlak aby ociekła z wody
2.Do miski wsypać mąkę i sól oraz wlać wodę i wszystko wymieszać do połączenia się składników
3.Na patelnię dodać smalec lub olej rozgrzać a następnie dodać cebulę pokrojona dowolnie lekko ją podsmażając, po podsmażeniu przełożyć wątróbkę i na małym ogniu smażyć przez 3 - 4 minuty na koniec posolić lub wsypać przyprawę uniwersalną według smaku
4.Na gotującą się wodę wkładać niewielkie kawałki ciasta nabierając je łyżką i od czasu wypłynięcia gotować na wolnym ogniu przez dwie minuty
Komentarze