Kluski pszenne kładzione łyżką

4.33 (3 ocen)

  • 5 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Mam dla was przepis na przepyszne kluski pszenne łyżką kładzione na wodę

  • 5 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3,5 szklanki mąki pszennej,
    2 szklanki wody gazowanej,
    1 szklanka to poj. 250 ml
Wystaw ocenę:

4.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Kluski

Kluski pszenne kładzione łyżką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kluski 1. Do miski wsypać mąkę i wlać wodę gazowaną, całość wymieszać łyżką na jednolitą masę
  • kluski 2. Zagotować osoloną wodę i do gotującej wkładać łyżką kluski, od czasu wypłynięcia na wierzch gotować przez 2 minuty. wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Woda gazowana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować