Kluseczki szpinakowe

5 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam 21 lat i studiuję.Większość czasu poświęcam na naukę,ale znajduję też chwilę,by coś ugotować.

Składniki:

  • ● op. mrożonego
    posiekanego szpinaku
    ● 30 dag twarogu
    ● 2 jajka
    ● 1 szkl. mąki
    ● sól
    ● oliwa
    ● starty żółty ser
    ● keczup
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kluseczki szpinakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrażamy, osączamy
    z wody na sicie i przekładamy
    do miski.
  • 2. Twaróg rozgniatamy, dodajemy
    szpinak, jajka i mąkę, solimy.
    Mieszamy, aż ciasto zacznie odchodzić
    od łyżki (ma mieć konsystencję
    lanych klusek). Jeśli
    jest za rzadkie, dodajemy mąki.
  • 3. Do garnka z wrzącą osoloną
    wodą wlewamy odrobinę oliwy
    (kluski nie będą się sklejały).
    Łyżeczką nabieramy porcje ciasta
    i wkładamy do wrzątku. Gdy
    kluski wypłyną na powierzchnię,
    gotujemy 1-2 minuty, wyjmujemy
    i posypujemy serem. Podajemy
    z keczupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Notka redakcyjna

PP_03-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować