Szpinakowe kule

5 (181 ocen)

  • 55 min

Pyszne i łatwe do wykonania danie, a do tego ładnie się prezentuje.

  • 55 min

Składniki:

  • -40 dag mięsa mielonego
    -1 duże jajko
    -2-3 łyżki bułki tartej
    -przyprawy: sół,pieprz,przyprawa do mięsa mielonego
    -1 cebula

    Nadzienie:
    -20 dag mrożonego szpinaku
    -2 ząbki czosnku
    -12 małych kostek sera żółtego
    -2 łyżki masłą

    Panierka:
    -ok.1 szkl.pokruszonych płatków kukurydzianych
Wystaw ocenę:

5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szpinakowe kule - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szpinakowe kule 1. Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek chwile smażymy, dodajemy szpinak , dusimy do rozmrożenia szpinaku, przyprawiamy solą oraz pieprzem, odstawiamy.
  • szpinakowe kule 2. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Dzielimy na 6 równych części, rozpłaszczamy na placek na każdym układamy szpinak oraz ser żółty, formujemy kule
  • szpinakowe kule 3. Kule mięsne obtaczamy w płatkach kukurydzianych, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na ok.30-40 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Płatki Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować