Klopsiki w potrawce

4.5 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszne klopsiki w potrawce to danie, które jest doskonałe zarówno na obiad (podawane z ziemniakami), jak i na różne uroczystości rodzinne (również serwowane na ciepło, ale dla odmiany z pieczywem).

Składniki:

  • ● 1 kg mielonego mięsa
    ● 1 kg pieczarek
    ● słoik groszku z marchewką
    ● pół słoiczka przecieru pomidorowego
    ● 3 ogórki kiszone
    ● sól, pieprz, przyprawa uniwersalna
    ● 2 jajka
    ● czerstwa bułka
    ● olej do smażenia
    ● trochę mąki do obtaczania kotletów
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Klopsiki w potrawce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Klopsiki w potrawce 1. Pieczarki oczyszczamy, kroimy
    w ćwiartki (duże drobniej),
    smażymy na gorącym oleju
    i przekładamy do garnka.
  • Klopsiki w potrawce 2. Mielone mięso doprawiamy
    solą i pieprzem, dodajemy namoczoną
    w mleku lub wodzie i dobrze odciśniętą bułkę, jajka,
    wyrabiamy i formujemy klopsiki,
    obtaczamy w mące.
  • Klopsiki w potrawce 3. Smażymy na gorącym oleju
    i przekładamy do pieczarek.
  • Klopsiki w potrawce 4. Dodajemy groszek z marchewką,
    przecier i dolewamy
    wody, by klopsiki były zanurzone.
    Doprawiamy przyprawą uniwersalną, chwilę
    gotujemy. Na koniec wrzucamy
    pokrojone w kostkę ogórki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować