Klopsiki w occie

  • wyświetlono: 574 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 1

Przygotowuję je na różne uroczystości.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Anna Wamka, Świecie

Składniki

Klopsiki:
● 1/2 kg mielonego mięsa
● 1 szkl. bułki tartej
● jajko
● sól
● olej do smażenia
Zalewa:
● kilka ziaren ziela angielskiego
● kilka liści laurowych
● 1/2 szkl. octu

Sposób przygotowania przepisu:

Klopsiki w occie

  • 1. Do mięsa wbijamy jajko,
    wsypujemy 3/4 szklanki bułki
    tartej i mieszamy. Doprawiamy solą. Wyrabiamy
    na jednolitą masę. Formujemy
    niewielkie klopsiki. Obtaczamy
    w bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanym
    oleju z obu stron na złotobrązowy
    kolor.
  • 2. Przygotowujemy zalewę:
    do garnka wlewamy litr wody
    i ocet, wkładamy ziele
    angielskie i liście laurowe.
    Doprowadzamy do wrzenia
    i zalewamy klopsiki. Odstawiamy
    do wystudzenia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

mielone mięsozapraszamy gości
 

Komentarze

Podobne przepisy

Mini zapiekanki

Dodane przez: sammakko

Mini zapiekanki

Mała gratka dla niejadka ;)

Pieczarki z mięsem

Dodane przez: katarzynka455

Pieczarki z mięsem

Pieczarki smaczne ze sosem albo...

image-16ythfs

Dodane przez: lagatal

Wytrawne babeczki z mielonym mięsem

Mój pomysł na ciekawą przystawkę....

image-24kssh7

Dodane przez: Cafe Babilon

Pieczeń z mięsa mielonego z jajkiem

Jajka zapieczone w mięsno-pieczarkowej...

Rolada mięsna z farszem jajeczno – serowym

Dodane przez: Konto nieaktywne

Rolada mięsna z farszem jajeczno – serowym

TO BYŁ MÓJ OSTATNI PRZEPIS. DZIĘKUJĘ...

Pieczeń mięsno - pieczarkowa

Dodane przez: Konto nieaktywne

Pieczeń mięsno – pieczarkowa

zdrowa bo domowa:))