Sernik z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żelatynę rozpuścić w połowie szklanki chłodnej przegotowanej wody. Odstawić na 20 minut. Żelatynę przełożyć do garnka, dodać 2 szklanki gorącej przegotowanej wody. Wymieszać i wystudzić. Galaretki zrobić według przepisu na opakowaniu. Wystudzić.
2.Serki włożyć do naczynia, dodać cukier puder i cukier waniliowy zmiksować, wlać żelatynę, wymieszać. Dodać owoce pokrojone w kostkę.
3.Tortownicę wyłożyć biszkoptami lub herbatnikami. Na to wlać masę serową. Włożyć do lodówki. Poczekać aż masa zgęstnieje.
4.Na wierzchu ułożyć owoce, zalać galaretką.
5.RADA: Przed wlaniem tortownicy radzę sprawdzić jej szczelność. Owoce radzę zalać gęstą galaretką.
Komentarze