Kiszony kalafior

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Prawie wszyscy kiszą kalafior, ukisiłam więc i ja. Smak bardzo ciekawy i oryginalny, świetny jako dodatek do drugiego dania. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 średni kalafior
    1 litr wody
    1 łyżka soli
    2 łyżki przyprawy do kiszenia ogórków
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Kiszony kalafior - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kiszony kalafior 1. Wodę wlewamy do garnka i wsypujemy sól, zagotowujemy. Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki i myjemy w zimnej wodzie.
    Do czystych i wyparzonych słoików ( 0,9 l ), wsypujemy po jednej czubatej łyżce przyprawy do kiszenia ogórków, wkładamy różyczki kalafiora i wlewamy zalewę, zakręcamy słoiki.
    Słoiki odstawiamy w ciepłe miejsce na kilka dni , najlepiej na ręcznik.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Sól Woda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować