Kebab ze spaghetti

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To oryginalna ormiańska potrawa

Składniki:

  • ● 70 dag mięsa wołowego
    ● 30 dag mięsa wieprzowego
    ● 3 średnie cebule
    ● czerwona papryka
    ● po pęczku koperku i natki pietruszki
    ● łyżka koncentratu pomidorowego
    ● 2-3 kg pomidorów
    ● 20 dag spaghetti
    ● łyżka oleju
    ● przyprawy: słodka i ostra mielona papryka, pieprz, sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kebab ze spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso i obrane cebule
    mielimy. Dodajemy połowę
    drobno pokrojonej zieleniny,
    koncentrat i olej. Doprawiamy.
    Mieszamy.
  • 2. Makaron dzielimy na pęczki
    po 5-6 nitek i obkładamy
    mięsną masą, zostawiając
    2-cm końce. Następnie układamy
    na blasze.
  • 3. Pomidory i paprykę kroimy
    w małe kawałki. Układamy na
    makaronie. Pieczemy ok. 45
    minut w piekarniku rozgrzanym
    do temp. 180 °C, aż makaron
    będzie miękki. Posypujemy
    pozostałą zieleniną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Turecka

Podobne przepisy

To może cię zainteresować