Kawa pierniczkowa

  • wyświetlono: 1104 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

W takiej świątecznej gorączce dobrze jest przygotować sobie taką kawę , pyszna , z pierniczkowym syropem , który nadaje kawie oryginalnego smaku , pod kremowo-cynamonową pianką z bitej śmietany . Pyszna !

Cynamonowy Pył

Składniki

świeżo zaparzona kawa ( z mlekiem lub bez )

2 łyżki syropu pierniczkowego

2 łyżki ubitej na sztywno kremówki

szczypta cynamonu

Sposób przygotowania przepisu:

Kawa pierniczkowa

  • 1. Zaparzamy kawę . Mieszamy ją z mlekiem lub jak wolimy to zostawiamy czarną . Na dno szklanki wlewamy 2 łyżki syropu pierniczkowego . Następnie wlewamy kawę najlepiej po ściance . Śmietankę ubijamy na sztywno i nakładamy łyżką na wierzch kawy . Posypujemy cynamonem i podajemy . Przed skonsumowaniem można kawę zmieszać by syrop połączył się z resztą składników .

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

świętakawa

Komentarze

Podobne przepisy

Kawa mrożona

Dodane przez: Alicja28

Kawa mrożona

Pyszna kawa mrożona. Idealna na...

kawa

Dodane przez: marta625

Kawa "murzynek"

pyszna kawa

Kawa mrożona

Dodane przez: Kasia Pichci

Kawa mrożona

Przy takim upale najlepsze co może...

Ta kawa wygląda i smakuje doskonale, sprawia również że wstępuje we mnie nowa energia

Dodane przez: jagala

kawa inaczej

Ta kawa wygląda i smakuje doskonale,...

kawa brazylijska

Dodane przez: Aninka88

Kawa brazylijska

Kawa brazylijska to nic innego...

Kawa z masłem orzechowym

Dodane przez: Di bloguje

Kawa z masłem orzechowym

Jeśli rezygnujecie ze śniadań a...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE