Kawa pierniczkowa

5 (196 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna aromatyczna kawka idealna na miłe rozpoczęcie mroźnego poranka :)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • KAWA:
    - kawa czarna (lub aromatyzowana np. orzechowa, cynamonowa): 3 łyżeczki
    - mleko: 0.5 szklanki
    - woda: 300 mililitrów
    - śmietanka (30%): 100 mililitrów
    - cukier: 1 łyżka
    - przyprawa do piernika: 1 łyżeczka
    DODATKI DO WYBORU:
    - pokruszone ciastko (kruchy piernik, biszkopt lub herbatnik): 1 sztuka
    - starta czekolada: 1 łyżeczka
    - kakao: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

5 (196 ocen)

Zobacz również:

Piernik Desery Kawy

Kawa pierniczkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zaparzamy kawę i dosypujemy do niej przyprawę do piernika.

    Gdy się zaparzy odcedzamy ją z fusów i przelewamy do wysokich szklanek ( do 3/4 wysokości).

    Dopełniamy gorącym mlekiem.

    Ubijamy śmietanę z łyżką cukru i dekorujemy kawę.

    Posypujemy wybranym dodatkiem.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Piernik Kawa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować