Kaszanka z jabłkiem w majeranku

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To stare dobre czasy skłaniają mnie to tego, aby wracać do takich smaków. Tata swjego czasu był rzeźnikiem, mięsa i podrobów w domu nie brakowało. Dobry wyrób jadaliśmy codziennie, dziś trudno taki dostać.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dag. kaszanki z wątróbką
    2 cebule
    3 jabłka
    1 łyżka majeranku
    olej do smażenia
    sól i pieprz do smaku
    1 łyżeczka przyprawy Warzywko
    Dodatkowo:
    Forma do zapiekania.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kaszanka Dania główne

Kaszanka z jabłkiem w majeranku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • k 1. Kaszankę obieram z osłonek, kroję i podsmażam na 2 łyżkach oleju. Jabłka kroję w ósemki, wycinam gniazda nasienne, podsmażam na kolejnych 2 łyżkach oleju, posypuję majerankiem. Cebulę obieram, kroję w krążki, podsmażam na kolejnych 2 łyżkach oleju, posypuję warzywkiem i pieprzem.
  • k 2. Cebulę przekładam do formy, na cebuli układam kaszankę, na kaszance układam jabłka. Zapiekam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.

Porady

Tak przygotowaną kaszankę proponuję zjeść na śniadanie, by później nie mieć problemów z trawieniem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jabłka Mięso Majeranek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować