Kasza gryczana z marchewką, groszkiem i szczypiorkiem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

smaczna sycaca zdrowa....

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1, 5 szklanki kaszy gryczanej prażonej
    2 ½ szklanki niesłonego wywaru warzywnego
    5 młodych marchewek
    1 paczka mrożonego groszku
    pieprz do smaku
    1 pęczek swiezego szczypiorku
    szczypta imbiru
    szczypta chili
    oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza gryczana z marchewką, groszkiem i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę wypłukać i zalać dwiema szklankami wywaru. Gotować na małym ogniu pod przykryciem przez 15 minut. Następnie wyłączyć ogień i zostawić pod przykryciem jeszcze kilka minut.
    Na patelnię wlać trochę oliwy z oliwek, dodać drobno pokrojoną cebulę, czosnek i zeszklić. Następnie dodać imbir, pokrojoną drobno marchewkę, dolać odrobinę wody i dusić pod przykryciem do momentu, aż marchewka będzie miękka.Na kwadrans przed zakonczeniem duszenia dodac groszek , posiekany szczypiorek,wymieszac , przyprawić do smaku .
    Kaszę wymieszac z marchewka , groszkiem i szczypiorkiem, podawac gorącą. Smacznego

Porady

kasze mozna podawac z dodatkami np kotletem .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Kasza gryczana Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować