Kasza gryczana z kiełbasą i pieczarkami

4.45 (188 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Bardzo polubiłam dania z udziałem kaszy a co mnie cieszy jeszcze bardzie mąż i córką także za nimi przepadają, te z patelni smakują nam najbardziej , są szybkie i proste w przygotowaniu. Taką kaszę możemy podać samą lub z kwaśną śmietaną czy szklanką maślanki do popicia. Mąż lubi polaną ketchupem.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200g kaszy gryczanej
    500 g cienkiej kiełbasy
    500 g pieczarek
    1 cebula
    4 ząbki czosnku
    1 łyżeczka sosu piri-piri
    1 łyżka ziół prowansalskich
    sól , pieprz
    2 łyżka masła klarowanego
Wystaw ocenę:

4.45 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Kasza gryczana z kiełbasą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować wg. przepisu na opakowaniu.
  • 2. Kiełbasę oraz obrane i umyte pieczarki pokroić w plastry.
    Obraną cebulę i czosnek posiekać.
    Na patelni rozgrzać masło , zrumienić kiełbasę , dodać cebulę z czosnkiem , zeszklić.
    Dołożyć pieczarki , dusić do odparowania płynu.
  • 3. Do warzyw wsypać kaszę , doprawić sosem piri-piri , ziołami , solą i pieprzem.
    Smażyć olejne 5 min co chwila mieszając.
    Podawać gorące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować