Kąski w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Małe parówkowe kąski w cieście francuskim z serem mozzarella. Szybkie i bardzo łatwe w przygotowaniu - na imprezę jako przekąska idealne.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 opakowania ciasta francuskiego,

    5 parówek,

    4 łyżeczki przecieru pomidorowego,

    50 g startego sera mozzarella,

    szczypta oregano,

    czarnuszka,

    jajko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta francuskie Przekąski

Kąski w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • parówki z cieście francuskim 1. Każde ciasto francuskie dzielimy na dwie części. Smarujemy do połowy przecierem, posypujemy oregano i serem. Układamy parówki.
  • 2. Zwijamy w rulon.

    Smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy czarnuszką.

    Kroimy na około 1,5 - 2 cm kawałki.

    Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

    Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15-17 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Parówki Mozzarella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować