karkówka po staropolsku

4.5 (199 ocen)

  • 40 min

wysmienita potrawa moze byc użyta jako danie główne albo jako danie gorące polecana głównie z ryżem

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg karkówki
    80 dkg pieczarek
    6 ogórków konserwowych
    300 ml zalewy z ogórków
    4 łyżki koncentratu pomidorowego
    6 łyżek keczupu
    sól pieprz papryka słodka i czosnek
    cukier
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka po staropolsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przyprawy mieszamy razem,karkówke kroimy w plastry lekko rozbijamy oprószamy przyprawami i obtaczamy w mace nastepnie smazymy.Pieczarki kroimy w plastry i chwile dusimy dusimy na margarynie.podsmazona karkówke przekładamy do naczynia żarodpornego na karkówke dajemy ogórki pokrojone w plastry a nastepnie pieczarki. Z zalewy przecieru i keczupu robimy sos i wylewamy na mieso i wszystko razem pieczemy w piecu godzine w temp 180 stopni.Polecam z ryzem i sórówka z kapusty pekińskiej
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

5 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Karkówka po staropolsku z jałowcem

To może cię zainteresować