Hert
Czy może być coś pyszniejszego niż pajda świeżego, chrupiącego pieczywa z plastrem pachnącego karczku? Już na samą myśl o takiej kanapce człowiek robi się głodny. Ten niepowtarzalny smak ciężko jest znaleźć na sklepowych półkach, dlatego często przygotowuję pieczoną karkówkę w domowym zaciszu. Wystarczy świeży kawałek mięsa od zaufanego dostawcy, garść aromatycznych przypraw i możemy cieszyć się zdrową, pozbawioną konserwantów i sztucznych dodatków wędliną. Karkówka dzięki długiemu marynowaniu w mieszance pachnących przypraw jest naprawdę wyjątkowa. Soczysta i krucha. Pełna smaku i aromatu. Prze-py-szna! Na świątecznym półmisku nie może jej zabraknąć.
5 (1 ocen)
Porady
karkówkę można także upiec w rękawie do pieczenia. Dzięki tej metodzie mamy pewność, że mięso nie będzie suche i spieczone. W tym wypadku temperatura pieczenia powinna wynosić 180'
Komentarze