Karkówka faszerowana świeżą kapustą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Średni

Skorzystałam z przepisu mojej mamy. Obiad był pyszny.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 2 kg karkówki
    1/2 główki kapusty świeżej
    5 średnich grzybów borowików
    1 cebula
    sól.pieprz
    przyprawa do mięs
    oliwa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka faszerowana świeżą kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę przeciąć na całej długości. Natrzeć przyprawami i odstawić na około 2 godz. Kapustę drobno posiekać , odgotować i zemleć przez maszynkę. Grzyby ugotować i zemleć. Cebulę pokroić w kostkę , zeszklić na tłuszczu, dodać kapustę i grzyby. Wymieszać i chwilę poddusić, doprawić solą i pieprzem. Karkówkę rozłożyć i rozbić . Następnie nałożyć farsz.Zwinąć w rulon, ścisnąć bawełnianą nitką , polać oliwą i zawinąć w folię aluminiową. Piec w piekarniku w 180 stopniach przez około 11/2 godz. Po upieczeniu pokroić w plastry. Podawać na gorąco z kluskami śląskimi i surówką. Można podawać także na zimno.
    Zrobiłam tak jak moja mama. Obiad pyszny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować