Karkówka duszona z kapustą pekińską

4.5 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis na danie mięsne, które jest bardzo proste do przygotowania i bardzo smaczne. Raz dwa i mamy obiad. Karkówka duszona w kapuście pekińskiej.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g karkówki bez kości
    1 duża główka kapusty pekińskiej
    1 duża cebula
    2 szklanki wody
    2 łyżki sosu sojowego
    2 łyżki masła klarowanego
    4 kawałki papryki konserwowej
    sól
    pieprz
    papryka słodka
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka duszona z kapustą pekińską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę pokroić w plastry o grubości 0,5 cm. Każdy kotlet oprószyć solą i pieprzem.
    W rondlu rozgrzać masło i obsmażyć kotlety z dwóch stron na rumiany kolor, a następnie dodać pokrojoną cebulę w piórka i chwilę smażyć.
    Dodać pokrojoną kapustę pekińską, wlać wodę i dusić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby uzupełnić wodę.
    Kiedy mięso będzie miękkie wlać sos sojowy, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i dodać pokrojoną paprykę konserwową. Dusić z dwie minuty i gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować