Karkówka duszona z kapustą pekińską

  • wyświetlono: 1605 |
  • dodany do książki kucharskiej: 11 |
  • polecenia: 0

Przepis na danie mięsne, które jest bardzo proste do przygotowania i bardzo smaczne. Raz dwa i mamy obiad. Karkówka duszona w kapuście pekińskiej.

smak i uczucie
  • 4 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

500 g karkówki bez kości
1 duża główka kapusty pekińskiej
1 duża cebula
2 szklanki wody
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki masła klarowanego
4 kawałki papryki konserwowej
sól
pieprz
papryka słodka

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Karkówka duszona z kapustą pekińską

  • 1. Karkówkę pokroić w plastry o grubości 0,5 cm. Każdy kotlet oprószyć solą i pieprzem.
    W rondlu rozgrzać masło i obsmażyć kotlety z dwóch stron na rumiany kolor, a następnie dodać pokrojoną cebulę w piórka i chwilę smażyć.
    Dodać pokrojoną kapustę pekińską, wlać wodę i dusić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby uzupełnić wodę.
    Kiedy mięso będzie miękkie wlać sos sojowy, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i dodać pokrojoną paprykę konserwową. Dusić z dwie minuty i gotowe.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięsokapustakarkówkawieprzowinaobiadpekińska
 

Komentarze

Podobne przepisy

duszona karkówka z cebulą

Dodane przez: ulag07

Duszona karkówka z cebulą

Tego przepisu nauczyła mnie mama....

Bigos z kapusty pekińskiej

Dodane przez: Krystyna32

Bigos z kapusty pekińskiej

Pyszne, aromatyczne i szybkie do...

Kurczak z pekinką

Dodane przez: moniś 07

Udka z kurczaka duszone z marchewką i kapustą...

Pyszny i prosty w przygotowaniu...

image-0g6u3o9

Dodane przez: Monika Matysiak

Kotlety z kapusty pekińskiej

Zostało mi pół kapusty pekińskiej...

Karkówka duszona z grzybami

Dodane przez: Menab

Karkówka duszona z grzybami

Przygotowana na patelni jest mięciutka...