Karkówka duszona z papryką

5 (160 ocen)

  • 55 min

Prosty sposób na pożywny obiad-karkówka duszona z papryką i pieczarkami, podawać z gotowanymi ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej

  • 55 min

Składniki:

  • 70 dag karkówki wieprzowej
    2 łyżki masła
    1/2 papryki czerwonej
    1/2 papryki żółtej
    2 pieczarki
    1 duża cebula
    jarzynka do smaku
    pieprz czarny do smaku
    szczypta wędzonej papryki
    mąka pszenna do zawiesiny
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka duszona z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę kroimy na plastry, układamy na desce rozgniatamy dłonią oprószamy papryką wędzoną oraz jarzynką .Na patelni rozgrzewamy masło obsmażamy z każdej strony mięso, przekładamy do garnka zalewamy około 1/2 litra gorącej wody lub bulionu np rosołowego dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę paprykę oraz pieczarki i dusimy na wolnym ogniu aż będzie miękkie-około 45 minut,doprawiamy zagęszczamy sos zawiesiną z mąki i wody zagotowujemy całość.Gorące podajemy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Mięso Papryka Pieczarki Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować