Karczek dojrzewający

4.96 (196 ocen)

  • 60 min

domowe wyroby

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg karczku

    0,5 szkl cukru
    0,5 szkl soli
    czosnek
    pieprz
    majeranek
    czosnek niedźwiedzi
    papryka

Wystaw ocenę:

4.96 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karczek dojrzewający - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. karkówka musi być raczej wąska a długa .. jak są grube potężne to nie biorę.
    1. umyć
    2. osuszyć
    3. zasypać i otoczyć w 0,5 szkl cukru, odstawić do lodówki na 24 godziny
    4. umyć
    5. osuszyć
    6. zasypać 0,5 szkl soli i otoczyć porządnie by sie solą okleiło
    odstawić na kolejne 24 godziny
    7. umyć
    8. osuszyć
    przygotować zioła i czosnek
    (majeranek, pieprz, pieprz ziołowy, papryka, może być czosnek niedźwiedzi ) czosnek rozgnieść, wymieszać zioła na talerzu i porządnie okleić nimi mięso z każdej strony.
    9. włożyć do skarpetki , podkolanówki ..
    10. zawiesić w kuchni w przewiewnym miejscu.. może być pod sufitem, przy karniszu, niedaleko drzwi.. obojętne... i czekać .. 7-10 dni
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować